Diumenge 26 maig, 2024 català   |   castellano

El RACC i la Fundación Wings For Life reuneixen a esportistes d’elit del motor per donar suport a la investigació de les lesions medul.lars

Dijous 01 juliol, 2010

Servei mèdic | Serveis

Dani Pedrosa, Marc Márquez, Nani Roma, Isidre Esteve, Marc Coma, Laia Sanz i una llarga llista més de pilots hi han estat presents

El RACC i la Fundació Wings For Life reuneixen a esportistes d’elit del motor per donar suport a la investigació de les lesions medul.lars

El congrés “Medicine in Motor Sports” pretén traslladar els avanços de la medicina esportiva aplicada als pilots professionals, a les lesions medul.lars comunes


Un important nombre d’esportistes d’elit del món del motor s’han reunit avui a la seu del RACC per donar suport a la investigació mèdica per a la curació de les lesions medul.lars, que afecten a més de 2,8 milions de persones a tot el món. Coneguts pilots, molts d’ells campions de les dues i de les quatre rodes, han manifestat el seu suport a la Fundació Wings For Life i al sector mèdic, reunit aquests dies a Barcelona amb motiu del Congrés Mundial “Medicine in Motor Sports”, del qual el RACC n’és coorganitzador, comptant amb el suport de Dorna, l’Hospital de la Vall d’Hebron, la Universitat Autònoma de Bellaterra i dels laboratoris Acumed Ibérica, Medcomtech i Synthes.   

A l’acte hi ha participat molts pilots, la majoria en actiu, alguns coneixedors d’importants lesions que en una ocasió o altra els han fet abandonar per uns dies la seva activitat al volant o al manillar de les seves muntures.

Dani Pedrosa, que lluita amb Jorge Lorenzo pel titol de MotoGP, o Marc Márquez que fa el propi a la cilindrada de l’octau de litre, no han dubtat en prestar la seva imatge per contribuir a donar ressò a l’optimista però caut missatge de la fundació. També hi havia pilots que han patit lesions medul.lars com el propi Isidre Esteve, Óscar Lanza o el carismàtic Albert Llovera, i d’altres qui no s’han alliberat de passar pel quiròfan, com el Campió del Dakar de 2009, Marc Coma; o el pilot de dues i quatre rodes, Nani Roma; els pilots de raids i off road Jordi Arcarons, Laia Sanz, Ángel Viladoms; el jove velocista Tito Rabat; o Kenny Noyes; o expilots avui mànagers com Alberto Puig, Emilio Alzamora i un llarg etcètera de cares conegudes, molts d’ells pacients del compromès traumatòleg Xavier Mir, president de la Fundació Wings For Life a Espanya.

Tots ells han participat d’una foto de família encapçalada pel Dr. Mir i Heinz Kinigadner (Fundador de Wings For Life), just després de la inauguració oficial del
congrés, que ha tingut lloc a la Sala d’Actes del Reial Automòbil Club de Catalunya, en la que també hi ha pres part Sebastià Salvadó (President del RACC) o Carmelo Ezpeleta (màxim responsable de Dorna), entre d’altres.

I és que l’1 i 2 de juliol, Barcelona acull a les instal.lacions del RACC el “Wings For Life & RACC, Medicine in Motor Sports Meeting”, un congrés internacional que coincideix amb la celebració del campionat del món de Motociclisme a Catalunya. Aquesta trobada mundial té un doble objectiu, millorar l’atenció mèdica dels accidentats de trànsit i traslladar els avanços de la medicina esportiva, aplicada en els pilots accidentats en competició, a les lesions medul.lars comunes.

El Congrés comptarà amb la participació de 30 especialistes d’importants hospitals d’EEUU, Canadà, Àustria, Suïssa i Espanya, entre els que es troben el doctor Xavier Mir, especialista en Traumatologia i Medicina de l’Esport que ha operat pilots d’elit.

Wings For Life
Wings For Life (“Ales per la vida”) és una organització privada sense afany de lucre que impulsa la investigació a nivell mundial per la curació de les lesions medul.lars. La fundació té com objectius finançar investigacions científiques d’avantguarda; desenvolupar estudis i assajos clínics específics que no són finançats per la indústria farmacèutica; millorar la comunicació científica en aquest tipus de lesions; i prevenir les lesions a partir del desenvolupament de dispositius de protecció.

Heinz Kinigadner, també present a l’acte, va crear la fundació Wings For Life el 2003 després que el seu fill, Hannes, als 23 anys patís un accident molt greu a una competició de motocross que li va causar una lesió a la medul.la espinal. Amb el suport del seu amic, Dietrich Mateschitz, fundador de Red Bull, la fundació s’ha consolidat a nivell mundial i actualment compta amb el suport d’un gran nombre d’esportistes d’elit del món del motor.

Serveis Mèdics del RACC
Els Serveis Mèdics del RACC presten assistència mèdica urgent al més d’un milió de socis que té el RACC. En 2009 han realitzat 1.495 atencions mèdiques internacionals (4 al dia), 1.000 serveis mèdics en helicòpters propis amb els que també col.labora amb el SEM i 100 serveis en avió, 1 de cada 3 en avió medicalitzat propi.

El RACC compta amb el seu propi Call Center mèdic, especialitzat en emergències mèdiques urgents, que el 2009 va atendre 165.673 trucades. Disposa de mitjans de transport sanitari i infraestructures pròpies que inclouen un avió, helicòpters i ambulàncies medicalitzades i un heliport i un equip de més de 90 professionals, format per metges especialitzats en emergències, psicòlegs, infermers i gestors mèdics.

Els Serveis Mèdics del RACC també s’encarreguen de la cobertura mèdica de grans esdeveniments esportius, com el Gran Premi de Fórmula 1 (celebrat el passat maig), el Gran Premi de MotoGP (que del 2 al 4 de juliol es desenvolupa al Circuit de Catalunya) i el RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA (que tindrà lloc del 22 al 24 d’octubre).