Divendres 19 juliol, 2024 català   |   castellano

El RACC constitueix la seva pròpia companyia d’assegurances d’auto amb l’asseguradora francesa Assurances du Crédit Mutuel com a partner

Dilluns 08 setembre, 2008

Assegurances | Serveis

El RACC ha decidit entrar de forma directa en el sector d’assegurances d’automòbil i, per aquesta raó, ha assolit una aliança estratègica amb la companyia francesa Assurances du Crédit Mutuel (ACM). L’objectiu del RACC, amb més de 1.100.000 socis, és brindar als seus associats una oferta d’assegurances innovadora, competitiva i estable. L’acord es realitza mitjançant la companyia Universal del grup RACC, en la qual l’Automòbil Club tindrà una participació del 51% i ACM del 49%.

ACM pertany al grup Crédit Mutuel, 2n grup bancari per a particulars de França, que compta amb més de 5.148 oficines i ofereix serveis financers i d’assegurances a 14’9 milions de clients. Els seus beneficis superen els 2.730 milions d’euros, i compta amb 26.400 milions d’euros en recursos propis. En el ram d’automòbils assoleix un volum superior a 2 milions de contractes.

La nova companyia tindrà 60 milions d’euros en recursos propis. Això permetrà potenciar el desenvolupament del negoci d’assegurances del Club, especialment els relacionats amb el ram de l’automòbil i enfortir la xarxa de distribució. També es dota a l’entitat d’una potent eina de gestió basada en sistemes informàtics d’última generació orientats a facilitar la venta, el control intern del negoci, la innovació en productes i un excel·lent servei al client en la gestió dels sinistres.

RACC Assegurances comptarà amb una reduïda estructura de costos, recolzada i fonamentada en les millors pràctiques del Club en matèria de distribució i serveis a l’automobilista i també amb l’experiència asseguradora, innovació en productes i sistemes informàtics d’ACM. L’acord serà efectiu a partir del primer trimestre del proper any, un cop obtinguda la preceptiva autorització dels respectius organismes reguladors.