Diumenge 14 juliol, 2024 català   |   castellano

El RACC i l’Automòbil Club de Xile (ACCHI) creen una companyia per gestionar els serveis a l’automobilista a Xile

Dilluns 16 febrer, 2009

Acords | Corporatiu

 

  •   L’ACCHI és líder en assistència en el seu país oferint servei a 600.000 vehicles

 

El RACC ha assolit un acord amb l’Automòbil Club de Xile, ACCHI, pel qual ambdues entitats creen una companyia, Auto Club Chile S.A., on cadascun participa amb el 50% de les accions i que operarà en el mercat xilè per donar servei a socis particulars i col·lectius.

Amb aquesta operació el RACC entra en el mercat llatinoamericà ampliant les oportunitats de negoci en el sector dels serveis a l’automobilista i per a això aporta tot el seu know-how al projecte, en concret la plataforma tecnològica que ha desenvolupat al llarg dels anys i que li permet oferir serveis i productes personalitzat d’alta qualitat a les persones i a les famílies. El RACC és l’automòbil club més gran d’España amb més d’1.100.000 socis.

L’ACCHI, que és líder en el seu país en assistència mecànica donant servei a 600.000 vehicles, vol créixer en nombre de socis del club, 18.000 actualment. La nova societat conjunta té com a objectiu duplicar el nombre de socis en cinc anys. La primera fase del projecte consistirà en la creació i el disseny dels productes i serveis i en la implementació de processos i sistemes que permetran el creixement en l’àmbit de l’assistència a particulars.

L’aposta del RACC per Xile respon a les característiques socioeconòmiques del país i a la seva projecció a mig i llarg termini. Segons Josep Mateu, director general del RACC “Apostem per Xile perquè es tracta d’una societat en evolució amb un mercat emergent que genera grans oportunitats. Els serveis i productes que el RACC presta als seus usuaris encaixen perfectament amb les necessitats del consumidor xilè. A més, fer-ho de la mà d’un soci tan sòlid com l’ACCHI ens augura interessants perspectives”.

Per Josep Mateu, “la internacionalització és un repte que el RACC ha d’emprendre per seguir sent innovadors i referents en serveis a l’automobilista, no podem deixar passar oportunitats que afermin la nostra posició i l’aliança amb l’ACCHI és un primer pas”.

L’Automòbil Club de Xile
L’Automòbil Club de Xile, amb 80 anys de trajectòria, compta avui amb 18.000 socis i una xarxa de 19 oficines. L’ACCHI, que està present a les 13 ciutats més importants del país, ofereix als seus socis assistència mecànica, personal, legal, mèdica i assistència a la llar. Desenvolupa la seva tasca en quatre línies de negoci: afiliació de socis, assistència a la carretera, lloguer de vehicles a socis  i clients i formació a conductors.  En l’àmbit de l’assistència mecànica a col·lectius, és líder en el seu país amb més de 600.000 vehicles.

L’Automòbil Club de Xile forma part de les principals organitzacions internacionals de l’automòbil, com la Federació Internacional de l’Automòbil (FIA), l’Aliança Internacional del Turisme (AIT) i la Federació Interamericana de Touring i Automòbil Club (FITAC). 

El RACC, l’automòbil club més gran d’Espanya, amb més d’1.100.000 socis i una cartera d’assegurances d’auto/moto de 380.000 pòlisses, factura 475 milions d’euros amb el seu grup d’empreses de serveis i té una plantilla de 2.100 treballadors. El RACC es líder en serveis a l’automobilista gràcies a la seva aposta per la qualitat i l’atenció personalitzada. Realitza més de 950.000 serveis l’any d’assistència mecànica, personal i sanitària urgent i compta amb una xarxa de 229 punts d’atenció a tota Espanya.