Dilluns 17 juny, 2024 català   |   castellano

El RACC presenta l’Anuari de la Mobilitat 2008

Divendres 03 juliol, 2009

Medi ambient | Mobilitat i medi ambient

El RACC, entitat líder en l’àmbit de la mobilitat a Espanya amb 1.100.000 socis, seguint amb la seva línia de fomentar una mobilitat cada vegada més segura, eficient, accessible i respectuosa amb el medi ambient, presenta a través de la seva Fundació, l’Anuari de la Mobilitat 2008 que, en la seva segona edició i amb la col·laboració del grup de gestió d’infraestructures Abertis, persegueix consolidar-se amb una publicació de referència i també amb una eina pràctica per als professionals, experts i aquells interessants en la informació i els recursos relacionats amb la mobilitat.

 

La presentació de l’Anuari, que ha tingut lloc avui a la seu d’Abertis, ha comptat amb l’assistència de Sebastià Salvadó, President del RACC; Salvador Alemany, President d’Abertis; Miquel Nadal, Director de la Fundació RACC i Germà Bel, Catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona. El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal ha clausurat l’acte.

 

Preferència de temes medi ambientals

L’Anuari de la Mobilitat 2008, tot i que inclou contribucions centrades en la mobilitat, com la seguretat viària, les infraestructures o la gestió dels aeroports, conté una dedicació preferent als temes medi ambientals, analitzats des de punts de vista diferents, que van des de la sociologia fins a la salut pública, passant per l’anàlisi econòmica, entre altres disciplines.

 

Aquesta aproximació mediambientalista s’ha promogut partint del fet que l’any 2008 ha marcat un punt d’inflexió en el tractament de les qüestions medi ambientals a nivell mundial, i, evidentment, el sector de la mobilitat, no pot quedar al marge d’aquesta tendència global.

 

Rigor i divulgació

A l’igual que en l’Anuari de la Mobilitat 2007, l’objectiu d’aquesta edició ha estat combinar rigor i divulgació. El primer concepte a partir de la participació en molts  casos dels millors experts acadèmics del país; i el segon, assegurant que l’estil de les diferents contribucions fos suficient amè i entenedor per tal d’arribar a un públic el més ampli i heterogeni possible. Per tal d’assolir-se aquests objectius s’ha donat una atenció preferent  al format de l’Anuari: un CD que aglutina el document digitalitzat íntegrament, amb la possibilitat de descarregar-lo o consultar-lo en una versió multimèdia gràcies al qual es poden passar pàgines, realitzar recerques, i, fins i tot, en el cas de l’article sobre congestió, veure vídeos relacionats.

 

L’Anuari també inclou la possibilitat d’accedir a través d’Internet (http://indicadores-movilidad.racc.es) a un cercador de recursos estadístics i sèries històriques relacionades amb la mobilitat, en constant actualització i ampliació a càrrec de l’equip de documentalistes de la Fundació RACC, i que també està obert a noves incorporacions suggerides pels internautes.