Dimarts 25 juny, 2024 català   |   castellano

El RACC crea el servei d’Infotrànsit per al mòbil amb informació de 70.000 km de carreteres

Dilluns 21 juny, 2010

RACC Mòbil | Serveis

L’Automòbil Club crea una aplicació que adapta la informació del trànsit a les necessitats de l’usuari

El RACC crea el servei d’Infotrànsit per al mòbil amb informació de 70.000 km de carreteres

El RACC, a través de la companyia RACC Mòbil, ha desenvolupat un aplicatiu per oferir la informació del trànsit adaptable a la telefonia mòbil. L’aplicació Infotrànsit RACC integra dades de vuit fonts d’informació diferents, les processa, les classifica i les tradueix en formats dissenyats per als usuaris. D’aquesta manera integra informació de les xarxes de carreteres interurbanes de tot Espanya, incloent les pròpies de l’assistència del RACC, i també obres, ports de muntanya i carreteres tallades. Conté informació de més de 70.000 km. de carretera de tot l’Estat i de 718 punts de control.

Aquesta informació, senzilla i fàcil per a l’usuari, fins ara era només consultable a través de la web d’infotrànsit (www.infotransit.cat) i ara s’ha adaptat per traslladar-la als terminals mòbils.

El RACC, que fa 25 anys que informa del trànsit mitjançant butlletins radiofònics, té en marxa el projecte Infotrànsit RACC amb l’objectiu d’aglutinar totes les incidències de trànsit i aprofitar totes les tecnologies per informar els usuaris, també els telèfons mòbils.

Els telèfons mòbils permeten a l’usuari consultar l’estat del trànsit abans d’iniciar el viatge, per triar la millor ruta, des de qualsevol lloc. El RACC considera que la informació del trànsit és clau per la mobilitat individual dels conductors i contribueix a millorar la gestió global, incidint a la reducció de la congestió del trànsit.

Personalització de la informació
El servei d’Infotrànsit RACC al mòbil permet consultar l’estat del trànsit en trams concrets o bé triar recorreguts predefinits que aglutinen informació de les diferents vies d’una zona concreta. Aquesta aplicació és útil quan un no coneix el nom de la via que vol consultar i també per triar trajectes alternatius a la mateixa zona.

El sistema també dóna la possibilitat de rebre de manera automàtica alertes en SMS si hi ha noves incidències de trànsit durant períodes posteriors: 30 minuts, 1 h, 1,30 h.

Llenguatge entenedor per als usuaris
El servei d’informació del trànsit del RACC ha estat dissenyat per fer més fàcil i comprensible la informació als usuaris. El RACC ha adaptat el llenguatge telemàtic a una terminologia més familiar per als usuaris.

  • Utilitza el nom amb el qual habitualment es coneixen determinades vies, en lloc de la nomenclatura numèrica.
  • Fa servir el municipi més proper per indicar la posició exacte de la incidència i  no el punt quilomètric per orientar millor a l’usuari
  • Indica el sentit de circulació afectat amb referències geogràfiques més comprensibles per als usuaris que els punts quilomètrics.

Sistema compatible amb els terminals mòbils més utilitzats
A diferència d’altres aplicacions dissenyades exclusivament per a terminals mòbils d’alta gamma de determinades marques, Infotrànsit RACC està pensat per poder ser consultat a través dels models i les marques més utilitzats per la majoria d’usuaris de telefonia mòbil.

RACC Mòbil
RACC Mòbil és l’operador de telefonia del RACC, dissenyat per ser un veritable portal de serveis i d’informació sobre la mobilitat. Conté un cercador que permet obtenir informació de pàrquings, benzineres, hotels, restaurants, etc…; un innovador sistema de localització automàtica del vehicle per rebre assistència mecànica i ara també informació del trànsit.

El RACC va entrar el 2009 en el sector de la telefonia mòbil amb un model propi que es distingeix dels grans operadors i dels operadors virtuals pels seus serveis diferencials i atenció postvenda d’alta qualitat.

El RACC, més  d’un milió de socis
El RACC, amb més d’un milió de socis és l’automòbil club més gran d’Espanya, realitza més 1.300.000 serveis l’any d’assistència mecànica, personal i medicalitzada urgent i té una xarxa de 235 punts d’atenció a tota Espanya. Com a entitat al servei de la societat, impulsa la mobilitat sostenible, la seguretat viària i el medi ambient i promou l’esport del motor amb la organització de tres proves pels mundials: F1, Motociclisme i Ral·lis i el recolzament a l’esport base.