Dilluns 27 maig, 2024 català   |   castellano

El RACC i la Fundación Wings For Life presenten el sistema Eject per evitar lesions en la medul.la

Divendres 02 juliol, 2010

Servei mèdic | Serveis

En el marc del “Wings For Life & RACC, Medicine in Motor Sports Meeting”
i amb Nani Roma com a voluntari “pilot de proves“

El RACC i la Fundació Wings For Life presenten el sistema Eject per evitar lesions en la medul·la

• Els Serveis Mèdics del RACC, pioners en l’aplicació d’una nova tècnica per a l’extracció del casc que redueix les lesions medul·lars en els accidentats de motocicleta

Avui acaba a la seu del Reial Automòbil Club de Catalunya el congrés mèdic internacional organitzat per la Fundació Wings For Life i el RACC, que ha portat fins a Barcelona als millors especialistes i estudiosos del sector mèdic amb el doble objectiu de millorar l’atenció mèdica dels accidentats de trànsit i presentar els avenços de la medicina esportiva aplicats a les lesions medul·lars comunes.

En la inauguració del congrés, molts pilots del món del motor van donar el seu suport amb la seva presència al “Wings For Life & RACC, Medicine in Motor Sports Meeting”. A més d’aquest acte simbòlic, els serveis mèdics del RACC van aprofitar el tenir reunits als mitjans de comunicació i al col·lectiu de pilots per mostrar els beneficis que pot aportar el sistema Eject, que el RACC serà pioner en la seva aplicació al nostre país.

L’Eject és un sistema que permet extreure el casc del conductor accidentat evitant les maniobres brusques que poden provocar lesions en la medul·la. Consisteix en un dispositiu que els equips d’emergències mèdiques instal·len dins el casc. A través d’una vàlvula s’omple d’aire i impulsa sense pressió el casc alliberant la cara de l’accidentat, permetent així una extracció suau.

Aquest sistema fins ara només ha estat utilitzat en competicions esportives i és obligatori en els campionats de Motocross, Supercross i Fórmula Indy als Estats Units i l’utilitzen alguns pilots de MotoGP, que el porten instal·lat dins el propi casc. Els serveis d’emergències mèdiques del RACC introduiran l’Eject en els protocols d’atenció als accidentats de trànsit, per primera vegada a Espanya, instal·lant-lo dins els cascs dels motoristes accidentats.

El polifacètic pilot Joan Nani Roma, guanyador del cèlebre Dakar, es va prestar per a la demostració pràctica, podent-se comprovar in situ com el sistema Eject és un important avenç en matèria de prevenció.

La Fundació Wings For Life, fundada per l’exCampió del Món de Motocross, Heinz Kinigadner, present en la demostració al costat d’altres pilots de renom, i el Servei Mèdic del RACC, amb la col·laboració de Dorna Sports, organitzador del Mundial de Motociclisme, l’Hospital Vall d’Hebron i la Universitat Autònoma de Barcelona i el suport dels laboratoris Acumed Iberica, Medcomtech i Synthes, han estat els impulsors del Congrés internacional “Wings For Life & RACC, Medicine in Motor Sports Meeting” que avui acaba.

El Congrés ha comptat amb la participació de 30 especialistes d’importants hospitals dels Estats Units, Canadà, Àustria, Suïssa i Espanya i han assistit més de 120 professionals del sector mèdic a les 34 ponències que s’han realitzat sobre els avenços de la medicina esportiva aplicats a les lesions medul·lars comunes.