Diumenge 26 maig, 2024 català   |   castellano

Dotze grans empreses catalanes realitzen cursos de conducció eficient per optimitzar les seves flotes

Dimecres 07 abril, 2010

RACC Formació | Serveis

La Generalitat de Catalunya, a través de l’Institut Català d’Energia i el RACC, amb el suport d’Honda, impartiran els cursos que començaran aquesta setmana

Dotze grans empreses catalanes realitzen cursos de conducció eficient per optimitzar les seves flotes

· Les tècniques de conducció eficient permeten estalviar fins a un 20% de combustible i reduir les emissions de CO2
· Les pràctiques es realitzaran amb els models Honda Civic i Honda Insight

El Departament d’Economia i Finances, a través de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN) i el RACC, amb la col·laboració d’Honda, impartiran a partir d’aquesta setmana i fins al mes de juliol de 2010 1.500 cursos de conducció eficient a 12 grans empreses catalanes que han sol·licitat cursos de formació per els seus treballadors. Amb aquests ja són mes de 8.000 els cursos que l’ICAEN i el RACC han impartit des de l’any 2005, en què es van realitzar per primer cop a Catalunya.

Les empreses i institucions que realitzaran els cursos pertanyen al sector del transport i la distribució, o bé són companyies amb àmplies flotes comercials i sensibles a les polítiques de responsabilitat social corporativa com Abertis Telecom, Roche Pharma, Danone, Campofrío, VWR, Atos Origin, DAMM, Endesa, l’Institut Català del Sòl, l’Agència Catalana de l’Aigua i l’Institut Metropolità del Taxi.

Cursos de conducció eficient
L’Institut Català d’Energia té la finalitat d’impulsar i promocionar iniciatives i programes en l’àmbit energètic que permetin reduir la intensitat energètica de tots els sectors productius i en especial del sector transport atès que és el principal sector consumidor d’energia del país.

Fins ara ha subvencionat i gestionat íntegrament des de l’any 2005 més de 10.000 cursos de conducció eficient arreu de Catalunya, gràcies a un programa de difusió i implantació d’aquest tipus de formació.

El RACC és l’entitat pionera a Espanya en el desenvolupament de la formació d’aquest tipus de tècniques. Els cursos de conducció eficient permeten un estalvi de combustible del 15%. A més de l’estalvi econòmic que això suposa també aporta beneficis medi ambientals molt importants, ja que es redueixen de manera significativa les emissions de CO2.

Els cursos es basen en sessions de 4 hores amb una metodologia que combina la teoria i la pràctica. Les pràctiques es realitzen amb els models Honda Civic i Honda Insight, equipats amb un ordinador de bord i en circuit urbà, per a aprofitar l’eficiència energètica dels vehicles actuals amb l’obtenció de resultats d’estalvi individuals, tot això sota la supervisió de monitors especialitzats.

Des de 2009, el RACC imparteix les classes practiques amb els models Honda Civic i el nou híbrid Honda Insight, que es caracteritzen pel seu baix consum i les seves reduïdes emissions de CO2. Honda, el fabricant més gran de motors del món i líder  en mobilitat sostenible, col·labora en los cursos de conducció eficient amb l’objectiu d’impulsar una mobilitat respectuosa amb el medi ambient a través de la formació de conductors en tècniques de conducció eficient.