Divendres 19 juliol, 2024 català   |   castellano

El RACC potencia el seu Servei Mèdic amb un avió medicalitzat per a la repatriació de casos crítics

Dilluns 06 juliol, 2009

Servei mèdic | Serveis

  • El Club destinarà 2 milions d’euros en els propers 3 anys a les assistències amb l’avió medicalitzat.
  • El Servei Mèdic del RACC el formen 90 professionals i compta amb metges, psicòlegs, infermers i gestors mèdics.

 

El RACC potencia el seu Servei Mèdic amb l’avió medicalitzat Cessna Citation I per impulsar la repatriació de casos crítics a tota Europa i Àfrica. El Club destinarà 2 milions d’euros en els propers 3 anys per a les assistències mèdiques amb l’avió medicalitzat. El reactor, operat per la companyia Clipper National Air, disposa de l’equipament mèdic més modern per atendre a tot tipus de pacients.

L’avió, amb una autonomia de vol de 3,5 hores, i velocitats mitjanes de 650 km/h, pot volar a una altitud de 11.000 m, característiques que li permeten realitzar desplaçaments entre ciutats com Barcelona–Berlín en menys de 3 hores, o Barcelona–Agadir en 2 hores i 50 minuts.  La versatilitat i condicions de seguretat d’aquest reactor fan que pugui operar fins i tot en els aeroports més petits, aterrant en pistes on els avions més grans no poden fer-ho.

L’avió s’equipa com una UCI mòbil i disposa del material mèdic necessari per al trasllat de tot tipus de pacients, com un desfibril·lador, bomba de perfusió, monitor multiparàmetres, ampolla d’oxigen, respirador, etc. El pacient va atès en tot moment per l’equip mèdic, format per un metge i un infermer.

El Servei Mèdic del RACC també realitza altres serveis d’emergència amb els seus helicòpters i, a través del Servei “Metge de Guàrdia”, atén les consultes dels seus 1.100.000 socis. El 2008, el Servei Mèdic va atendre 141.497 trucades, el 97% ateses en menys de 10 segons i va realitzar 103.288 serveis d’atenció mèdica telefònica. Per a tots aquests serveis compta amb un equip mèdic format per més de 90 professionals i una central de trucades especialitzada en la resolució d’emergències mèdiques complexes, formada per metges, psicòlegs, infermers i gestors mèdics.